Skip to main content

Hvorfor bruker mine kunder «Hodejegere»? 👶🏼

Det er noe som jeg lurer mye på og har faktisk tenkt på i flere tiår. I utgangspunktet er det noe jeg mener de burde klare selv, men selv de skarpeste lederne jeg har som oppdragsgivere kommer stadig tilbake for å få mer hjelp.💰

Så hva er mine kunders problem, som jeg som rekrutterer løser?

✔️#Kapasitet 🐌
Utgangspunktet er at de kunne gjort/ ønsker å gjøre dette selv, men de vokser så mye eller har så mye annet å ta tak i at de heller vil ha en ekstern part. Dette er ofte stillingen som det går mange av på dusinet, eks regnskapsmedarbeidere, rørleggere, eller fastleger.

✔️#Kunnskap  📜
I forrige uke fikk vi en henvendelse fra et stort selskap med egen HR avdeling. Selskapet ønsket å ansette noen innen HMS. Akkurat en slik stilling hadde de ikke selv ansatt før. Mange i selskapet vil få glede av denne HMS ressursen og de har forskjellige forventninger. Da var det veldig greit for selskapet å snakke med en ekspert på dette området som kan hjelpe dem å tilsette stillingen.
Noen selskaper besitter heller ikke kunnskap om hvordan man i det hele tatt når frem til de mest attraktive kandidatene.

✔️#Objektivitet 😇

Å ha en part i rekrutteringen som kan behandle interne og eksterne kandidater og våre klienters nettverk på et objektivt grunnlag kan og er ofte nødvendig når man har spesielt attraktive jobber. På samme måte er dette i selskaper hvor det kan være ledere med forskjellige ønsker om hva en rolle skal inneholde. En dyktig rekrutterer klarer å manøvrere i dette farvannet, og får fremgang og 👍🏽
konsensus i rekrutteringen.

✔️#Kvalitet 📈
Fra en tid til annen leser vi i avisen om elendige rekrutteringer. Selskapene har antatt mye og ansatt den nærmeste personen uten å gjennomføre en grundig prosess. De har ikke sjekket referanser, de har ikke sjekket vitnemål, de har ikke gjennomført gode nok intervjuer, de har ikke involvert de rette menneskene i prosessen og ikke man brukt tester.

Så står de der da i 📰avisen eller foran sjefen/styret og prøver å forklare hvorfor personen «sluttet» etter kort tid i jobben. Alle som har vært noen år i arbeidslivet har opplevd dette på en eller annen måte – det å ha hatt en kollega som var totalt feil for stillingen sin. En godt gjennomført rekrutteringsprosess vil aldri være 💯% sikker, det er tross alt 💃🏻 mennesker det er snakk om, men å bruke rekrutterere reduserer sannsynligheten for en feilrekruttering betraktelig.

Vi er ikke unik i bransjen, men vi streber etter å være blant de beste. Vi har svært erfarne rådgivere med ulik domenekunnskap og vi har de beste prosessene, understøttet av markedets beste teknologi. Lurer du på hvordan vi i⌚️ Visere AS kan hjelpe deg med en prosess så ta kontakt.