Skip to main content

Arbeidsmarkedet er i bedring – Gode muligheter for både kandidater og bedrifter

Arbeidsmarkedet viser nå tegn til å bli bedre! Dette betyr gode nyheter for oss headhuntere, da det igjen blir mulig å finne de rette kandidatene for våre kunder, ikke bare de som kan utføre jobben. Flere dyktige spesialister og ledere tar kontakt med oss og signaliserer ønske om å bytte jobb. Vi har nå flere erfarne CFO-er, CTO-er og CEO-er/daglige ledere klare for nye muligheter! 💼

Som alltid er vår prioritet å rekruttere kvalitetskandidater for våre oppdragsgivere. I et svært stramt arbeidsmarked blir dette en utfordring og dårlig butikk for oss. Men når markedet forbedres, får vi muligheten til å finne de rette talentene som kan bidra til vekst og suksess for våre kunders virksomheter. 🌟

Selv om vi ser at enkelte bedrifter nedbemanner og noen legger ned avdelingskontorer i Bergen, samt at enkelte større investeringer settes på vent, er det også bransjer som opplever rask vekst. Disse selskapene kan nå skaffe seg stjerneskuddkandidater til gunstige priser. 💡

En annen positiv trend vi ser, er at kandidater nå er mer moderate i sine lønnsforventninger. Dette gjør det enklere for bedrifter å tiltrekke seg og ansette dyktige folk uten å overskride budsjettet. 💰

Her er noen anonymiserte CV-eksempler på kandidater som ønsker å bytte jobb:

Investeringskonsulent (1 år, pågående). Tidligere daglig leder (2 år) og forretningsutvikler/investeringsansvarlig (3 år) i to ulike selskaper. Regnskapsmedarbeider (5 år) og business analyst (1 år) i to andre organisasjoner. Utdanning: MSc Finans, Økonomi og Administrasjon.

Avdelingsleder (2 år, pågående) i et elektroinstallasjonsfirma, applikasjonsansvarlig (2 år) i et utleieservicefirma. Utdanning: Ingeniørgrad i Maskinteknikk, Forretningsadministrasjon og ledelse.

CTO i stort industriselskap (3 år, pågående). Tidligere IT-leder (13 år), IT-konsulent (5 år) i ulike selskaper med ansvar for nettverk, sikkerhet og systemadministrasjon. Utdanning: Master i strategisk forretningsutvikling og innovasjon, Executive Master of Management, Bachelor i IT-ledelse.

Vi har også mange flere CFO-er, controllere, revisorer, utviklere, forretningsutviklere, ESG Lead, porteføljeforvaltere, investeringsrådgivere og kommunale ledere som tar kontakt med oss.

Nå er det tid for å se på muligheter