Skip to main content

Asbjørn Grini

Partner & hodejeger

Asbjørn Grini
Asbjørn Grini

Asbjørn har stor bredde i sin kompetanse og ledererfaring, innen ulike deler av næringslivet.

Han har lang fartstid som leder fra shipping, verft-, maritim- og landbasert industri. Asbjørn har jobbet i forskjellige bergensrederier, med erfaring fra internasjonale miljøer.

Han har vært operativ leder og ansvarlig for både fabrikasjon, forretningsområde og salg/marked, prosjektorganisasjoner og produksjon.

Som konserndirektør i børsnotert selskap har Asbjørn hatt det øverste fagansvar for HR, organisasjonsutvikling, KHMS, risikostyring og forsikring. Asbjørn har god innsikt i utfordringer knyttet til omstilling, virksomhetsoverdragelser, nedbemanning og kompetansestyring i organisasjoner.

Han har jobbet med rekruttering som konserndirektør og har vært rådgiver og rekrutterer på full tid fra 2018.

Bransjekunnskap

Asbjørn har betydelig ledererfaring og har god innsikt i hva som påvirker en organisasjons prestasjon og bedriftskultur. Asbjørn setter seg grundig inn i kundenes behov for å forstå oppdragsgivernes behov og målsettinger, samt hva kunden ser etter hos en ny leder eller spesialist. Asbjørn har alltid som mål om å tilføre sine kunder merverdi utover forventning.

Erfaring

Asbjørn har vært granskningsleder for alvorlige hendelser og har betydelig erfaring også fra HMS, kvalitet og sertifiseringer, både operativt og på ledernivå. Asbjørn har også styreerfaring, og har jobbet operativt med strategi- og forretningsutvikling, både i børsnoterte- og ikke børsnoterte selskaper. Fornybar energi- og miljøteknologi har Asbjørn vært opptatt av lenge.

Utdanning

Asbjørn er utdannet Ingeniør fra Bergen Ingeniørhøyskole innen Allmenn maskinteknikk og Bedriftsøkonom fra NHH.

Interesser og lidenskap

Asbjørn er ofte å se på hytten i Ølve. Båtliv og kajakkpadling står høyt på menyen. Asbjørn liker kondisjonsidretter og trives godt i motbakker, med og uten joggesko. Han kan derfor med ujevne mellomrom observeres med høy puls oppover Stoltzekleiven utover sommer og høst.